امروز جمعه 02 آذر 1403 http://ear-nose.cloob24.com
0

آیا به تازگی عمل جراحی زیبایی بینی انجام دادهاید و به دنبال این جواب هستید که چه زمانی می توانید دوباره از عینک استفاده کنید؟ بدون عینک بودن ممکن است برای برخی از بیماران دشوار باشد، اما لازم است مطمئن شوید که بینی شما زمان کافی برای بهبودی مناسب را داشته است.


شما باید برای تورم متوسط و کبودی نسبی آماده باشید، اگرچه میزان تورم از بیماری به بیمار دیگر متغیر است. بیشتر تورم و کبودی باید در حدود 1-2 هفته کاهش یابد، با این حال ممکن است تورم تا 2 ماه ادامه یابد. بهتر است از قرار دادن وزن عینک روی استخوانهای بینیتان و به احتمال ایجاد تغییراتی که نیاز به جراحی ترمیمی دارند، اجتناب کنید. در اینجا چند نکته در مورد عینک و رینوپلاستی وجود دارد.

مدتی صبر کنید تا بهبود یابید
برنامه ریزی برای عمل بینی باید زمان بیشتری از وقت مورد نیاز برای مشاوره و نوبت قطعی جراحی را شامل شود. بعد از عمل جراحی، باید زمانی را صبر کنید تا به طور کامل بهبود یابید. یکی از بهترین راههای بهبودی این است که به سادگی از شلوغی زندگی روزمره بگذرید و به بدن خود استراحت دهید. اگر زمانی را برای بازیابی کامل صرف کنید، دیگر در مورد استفاده از عینک برای انجام فعالیتهای مهم نگران نخواهید بود. قبل از بازگشت به حالت عادی، به خود اجازه دهید به طور کامل بهبود یابید.

از لنزهای تماسی استفاده کنید
اگر قصد شرکت در فعالیتهایی را دارید که نیاز به دید واضح دارند، می توانید از برخی از لنزهای تماسی یکبار مصرف استفاده کنید. ممکن است مدتی طول بکشد تا به استفاده از لنز عادت کنید، پس مطمئن شوید که چند هفته قبل از عمل جراحی آنها را امتحان کنید. آخرین چیزی که با آن روبرو می شوید، و مهمتر از بهبودی بعد از عمل است، تطبیق با لنزهای تماسی می باشد. اگر احساس می کنید که چشمان شما برای استفاده از لنز خیلی خشک هستند، از قطرههای روان کننده چشمی استفاده نمایید.

از عینک های بدون پل استفاده کنید
علت اینکه شما نباید از عینک در زمان بهبودی بعد از جراحی زیبایی بینی استفاده کنید، این است که بر روی پل (دقیقا بخشی از بینی که دوره بهبودی حیاتی را طی می کند)بینی فشار وارد می نماید. شما می توانید تا حدود چهار هفته پس از جراحی از عینکی استفاده کنید که بر روی قوس بینی فشاری اعمال نکند. اگر توانایی خرید عینکهای بدون پل را ندارید، می توانید از نوار چسب استفاده کنید تا عینکهای معمولیتان را به پیشانی متصل کنید؛ این کار کمک خواهد کرد که فشار از پل بینی برداشته شود.

از عینک بر روی گچ بینی استفاده کنید
اگر گچ خارجی بر روی بینی داشته باشید، به راحتی عینک خود را بر روی گچ قرار دهید. گچ بینی به صورت محکم بینی را پوشانده و عینک با بازیابی شما پس از عمل در تداخل نخواهند بود. با این حال، هنگامی که گچ برداشته می شود، استفاده از عینک نیز باید منتفی گردد. در طول مراجعات پس از عمل، پزشک به شما خواهد گفت که چه زمانی استفاده دوباره از عینک خود را شروع کنید.

آیا می توان از عینک آفتابی استفاده کرد؟
قوانین مشابه عینکهای معمولی برای عینکهای آفتابی نیز استفاده می شود. با این حال، در نظر داشته باشید که لازم است از قرارگیری در معرض خورشید دوری کنید، تا بخیههایتان به طور کامل بهبود یابد. اگر زودتر از موعد جلوی آفتاب قرار گیرید، خطر تبدیل شدن بخیهها به جای زخمهای تیره وجود خواهد داشت. بهترین راه اجتناب از نور خورشید است. اگر در محیط بیرون و در معرض نور خورشید قرار دارید، بخیهها را با گذاشتن یک کلاه بزرگ محافظت کنید.

در نهایت چه زمانی استفاده مجدد از عینک را شروع کنیم
معمولا حدود چهار هفته طول میکشد تا پل بینی به طور کامل قادر به نگه داشتن عینک بدون آسیب رساندن به بینی باشد. اگر هرگونه سؤال یا نگرانی دارید، حتما برای دریافت مشاوره با پزشک خود تماس بگیرید.

استفاده از عینک با بینی شکسته
بینی شکسته یا شکستگی بینی، دردناک است و همچنین ممکن است اندازه، شکل و عملکرد بینی شما را برای همیشه تغییر دهد. اثرات زیبایی شکستگی بینی ممکن است موجب خجالت زدگی شما شود. شکستگی بینی هنگامی که با اثرات فیزیولوژیکی مانند تنفس نامنظم، ترشح وگرفتگیهمراه می شود، اثرات درازمدتی بر کیفیت زندگی شما خواهد داشت.

شکستگی بینی زمانی رخ می دهد که در هر ناحیه استخوانی بینی یک شکستگی یا ترک وجود داشته باشد. شایعترین شکل شکستگی صورت، شکستگی بینی است که ممکن است بر روی غضروف بینی، سپتوم و هر ساختار استخوانی بینی اثر داشته باشد.

هنگام استفاده از عینک، مهم است که هیچ فشار و وزنی از عینک بر بینی شما وارد نشود. اگر عینکتان تا حدی سنگین باشد، می تواند روی طرفین استخوان بینی که در حال بهبودی است، فشار وارد نماید و باعث شکلگیری نامناسب استخوانها (بینی کج، بینی قوزدار)می شود. به شدت توصیه می شود که در طول زمانهایی این چنین، از نوار چسب برای نگهداشتن عینک در قسمت پیشانی استفاده شود، تا هیچ گونه مشکلی که می تواند روند بهبودی بینی شما را مختل کند، ایجاد نگردد.

0

افتادگی بینی (پتوزیس)وضعیتی است که علاوه بر زیبایی بینی، عملکرد آن را با مسدود کردن مسیر جریان هوا تحت تأثیر قرار می دهد. پتوزیس یک اصطلاح پزشکی است که برای افتادگی اعضای بدن از جمله بینی به کار میرود.

بینی یکی از اجزای اصلی صورت است که افتادگی نوک آن می تواند ظاهر کلی صورت را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار دهد. افتادگی بینی علل متعددی دارد و بسته به شرایط بیمار با استفاده از روشهای جراحی و غیر جراحی قابل درمان می باشد.

در بسیاری از عملهای جراحی زیبایی بینی فرد دچار افتادگی بینی می شود. افتادگی بینی می تواند ناشی از علل طبیعی و یا افزایش سن باشد و ظاهری بسیار نامطلوب و سالخورده به صورت بیمار میبخشد. در برخی موارد این مشکل تدریجاً به دلیل تکیه گاه نداشتن نوک بینی ایجاد می شود. در این وضعیت نوک بینی به تدریج شل شده و به سمت پایین متمایل می شود و زیبایی صورت را تحت تأثیر قرار می دهد، مگر اینکه اقدمات لازم برای محکم کردن نوک بینی صورت پذیرد. برای این که ببینید نوک بینی شما تا چه حد ضعیف یا محکم است، می توانید با انگشت سبابه آن را فشار دهید و ببینید که نوک بینی چقدر در مقابل فشار وارده مقاومت می کند. جراح شما می تواند با بالا آوردن نوک بینی تا حد مناسب و تقویت کردن تکیه گاه آن نقص ایجاد شده را برطرف نموده و از افتادگی مجدد آن جلوگیری کند. جراحی زیبایی بینی می تواند تغییرات مثبتی در صورت فرد ایجاد کند. هدف از جراحی بینی ایجاد ظاهری طبیعی، متناسب کردن بینی با دیگر اعضای صورت و تهایتاً جوانتر کردن صورت فرد می باشد.

آناتومی بینی

نوک بینی از دو غضروف تشکیل شده است. این غضروفها به شکل دو کمان با یک پایه مشترک هستند و شکلی مانند یک سه پایه را ایجاد می کنند. دو پایه فوقانی به سمت سوراخهای بینی امتداد مییابد و پایه تحتانی یک ستون کوچک (قسمتی گوشتی بین دو سوراخ بینی)را تشکیل می دهد. این غضروفها از نظر پهنا، بلندی، انحنا و شکل کلی، گوناگونی بسیاری دارند. هنگامی که نوک بینی در موقعیت مناسبی قرار دارد، این غضروفها خمش بسیار زیادی در قسمت نوک بینی دارند و پایههای این سه پایه صاف و محکم هستند. اما با افزایش سن، رباطهای نگهدارنده این غضروفها ضعیف می شود و همین امر باعث می شود که نوک غضروفها به سمت پایین متمایل شده و افتادگی نوک بینی رخ دهد. افرادی که با این نقص بینی متولد می شوند، پایههای فوقانی سه پایه در نوک بینی آنها بلندتر از پایه مرکزی است که این منجر به افتادگی بینی می شود.

عوامل

عوامل متعددی موجب افتادگی بینی می شود. یک بینی متوازن، با دیگر اجزای صورت فرد هماهنگی دارد. اما یک بینی نامتناسب، زیبایی صورت فرد را تا حد زیادی خدشه دار می کند. در مواردی که فرد دارای افتادگی نوک بینی است، بینی به سمت پایین متمایل شده و به گونهای نامتناسب دراز می شود. در برخی موارد دراز شدن تیغه بینی (سپتوم)موجب می شود بینی فرد بلندتر به نظر برسد. اثرات افزایش سن مانند کاهش تکیه گاه استخوانی بینی و سست شدن بافتهای همبند و رباطها نیز افتادگی بینی را به دنبال دارد. برخی افراد به طور غیر طبیعی دارای یک عضله قوی در بالای لب خود هستند که نوک بینی را به سمت پایین کشیده و باعث می شود بینی فرد افتاده به نظر برسد. در بسیاری از موارد، انجام جراحی زیبایی بینی قبلی باعث ضعیف شدن و یا بد شکلی این عضو می شود، به طوری که بینی نمی تواند به میزان کافی خود را نگه دارد.

افتادگی بینی چه مشکلاتی را به دنبال دارد؟

افتادگی بینی علاوه بر این که ظاهری نامناسب به بینی می دهد، در موارد حاد، بروز مشکلات تنفسی را نیز به همراه دارد. اگر با بالا آوردن نوک بینی خود مشکل نفس کشیدن شما بهتر می شود، احتمالاً افتادگی بینی شما تنفستان را مختل ساخته است. در چنین مواردی بسیار مهم است که با یک جراح بینی مجرب مشورت کنید.

تشخیص

جراح در اولین جلسه مشاوره، اندازه بینی و فاکتورهای مرتبط با آن نظیر زاویه لب و بینی (زاویه بین نوک بینی و لب بالایی)را میسنجد. اگر این زاویه کمتر از حد ایدهآل باشد (حدود 90 درجه در مردان و 95 تا 105 درجه در زنان)جراح به شما توصیه می کند که برای عمل جراحی بینی و رفع افتادگی آن اقدام کنید.

عوامل

مهمترین فاکتوری که جراح برای اصلاح افتادگی بینی مد نظر قرار می دهد، سن بیمار است. افزایش سن اغلب افتادگی بینی را به دنبال دارد و جراح در هنگام رفع افتادگی بینی در اشخاص مسن سعی می کند نوک بینی را متناسب با سن آنها شکل دهد. فاکتور مهم دیگر این است که آیا بیمار سابقه جراحی زیبایی بینی دارد یا خیر.

روشهای مختلف رفع افتادگی بینی

تزریق بوتاکس

گاهی با تزریق چند واحد بوتاکس در عضله پایین برنده پره بینی، پایین افتادگی بینی در حین حرکت کاهش مییابد یا کاملاً رفع می شود. میزان بهبودی در چنین مواردی به طول و قدرت عضله پایین برنده پره بینی بستگی دارد. این امر باید توسط پزشک مجرب انجام شود تا عضلات لب به اشتباه فلج نشوند.

عمل جراحی برای رفع افتادگی بینی

روش دیگر رفع افتادگی بینی، جراحی نوک بینی است. جراحان می توانند با کوتاه کردن این عضله همان تأثیر بوتاکس را ایجاد کنند، با این تفاوت که تأثیر این روش بر روی بینی فرد دائمی می باشد. در موارد نادری که جراحی زیبایی بینی همزمان با جراحی افتادگی نوک بینی انجام نمی شود، جراح می تواند با ایجاد شکاف کوچکی در دهان (در بالای دندانهای جلویی)طول عضله پایین برنده پره بینی را تغییر دهد. جراحی افتادگی نوک بینی بدون جراحی زیبایی بینی یک روش غیر معمول است که برای رفع مشکلات غیر طبیعی انجام می شود، اما درد و ناراحتی زیادی برای بیمار به دنبال دارد.

0

در گذشته یکی از معایب اصلی انجام عمل جراحی بینی فرایند بسیار ناراحت کنندهی بهبودی بوده است. تکنیکهای قدیمی شامل ترومای قابل توجه به ساختارها و بافتهای بینی بودند که منجر به کبودی، تورم و خونریزی پس از عمل قابل توجه می شده است.

به منظور کنترل این عوارض جانبی، جراحان از تکنیکی به نام تامپون بینی استفاده می کردند. این روش دلهرهآور پس از جراحی رینوپلاستی چه با اهداف عملکردی، چه زیبایی و یا ترمیمی معمول بود، و بیماران برای دستیابی به نتایج مورد نظر باید از آن استفاده می کردند.

اما تامپون بینی چیست؟ و آیا استفاده از آن پس از عملهای رینوپلاستی مدرن نیز ضروری است و چگونه روشهای تغییر یافته بر بیماران رینوپلاستی تاثیر می گذارند؟

بسیاری از بیماران داستانهای ترسناکی را در مورد جراحانی که پس از جراحی بینی اقدام به استفاده از تامپون در داخل بینی می کردند شنیدهاند پانسمانهایی که در هر یک از سوراخهای بینی قرار داده می شوند. همانطور که می توان تصور کرد، این امر باعث انسداد کامل بینی، فشار و درد می گردد. گاهی اوقات هنگامی که پزشکان در حال تثبیت تیغه بینی هستند، متوجه می شوند که تیغه بیشتر از آنچه که تصور می شده است دچار انحراف است. یا گاهی اوقات پزشکان باید اقدامات دیگری را انجام دهند تا آن را صافتر کنند. در این موارد، ممکن است به منظور نگه داشتن تیغه ظریف بینی در طول فرایند بهبودی نیاز به استفاده از تامپون در دو حفرهی بینی باشد. متخصص زیبایی سر و گردن در مورد این وضعیت با شما بحث می کند. خوشبختانه روشهای پانسمان دیگری جایگزین این روش قدیمی شدهاند که بسیار راحتتر بوده و امکان عبور مقداری هوا را از داخل بینی فراهم می کنند.

جراحی زیبایی بینی

جراحی بینی یکی از 5 عمل زیبایی در صورت است. این عمل چالش برانگیز بوده و به دلیل اینکه ارتباط تنگاتنگی با راه هوایی بینی دارد، پیچیده می باشد. برخی از عملهای بینی شامل اصلاح مسیر هوا نبوده و تنها به عنوان عمل زیبایی انجام می شوند. سایر عملهای بینی به منظور بهبود مشکل تنفسی انجام می گیرند یا با تغییر شکل بینی ترکیب شده و تحت عنوان سپتورینوپلاستی شناخته می شوند.

در هر یک از انواع جراحی بینی، ترسناکترین بخش برای بسیاری از بیماران این است که در انتهای عمل بینی پانسمان می شود. به عنوان یک استاندارد در مراقبت پس از جراحی بینی، امروزه تامپون بینی با توجه به پس زمینههای مختلف جراحانی که عملهای بینی را انجام می دهند، مورد استفاده قرار می گیرد.

آنچه که بطور قطع در مورد تامپون بینی میدانیم این است که خارج کردن آن مانند آنچه که در مورد آن شنیدهاید ناراحت کننده و دردناک نمی باشد.

تامپون بینی چیست؟

تامپون بینی به فرایند پانسمان حفرههای بینی پس از جراحی با موادی مانند پنبه یا گاز پانسمان اطلاق می شود. بسیاری از بیماران از مفهوم این فرایند وحشت دارند، زیرا گمان می کنند که بسیار ناراحت کننده بوده و بیمار تا زمان خارج شدن آن که ممکن است تا دو هفته پس از جراحی باشد نمی تواند از طریق بینی نفس بکشد.

در گذشه، تکنیکهای جراحی مانند امروز لطیف نبودند و بیشتر روشها منجر به خونریزی بعد از عمل و مشکلات دیگر ناشی از ترومای جراحی می شدند. هدف از تامپون بینی جذب خون و کمک به پیشگیری از بروز عوارض جراحی بوده است. امروزه در صورت استفاده از تامپون بینی، معمولاً پس از تنها یک یا دو روز خارج می شوند و مواد مورد استفاده برای این منظور پیشرفتهتر هستند و گاهی اوقات موجب تسریع فرایندهایی مانند لخته شدن می گردند.

آیا تامپون بینی دردناک است؟

خارج کردن تامپون بینی نباید فرایند دردناکی باشد. زیرا پزشکان نسبت به سالهای گذشته از پانسمان کمتری استفاده می کنند و در نتیجه راحتتر خواهد بود. مهمتر از آن، با ارتباط و همکاری بیمار، خارج کردن تامپون می تواند فرایندی آسان و بدون درد باشد.

ممکن است برخی بیماران به دلیل پوسته پوسته شدن ناراحتی جزئی را در حین خارج کردن تامپون تجربه کنند، هرچند بیشتر بیماران پس از بیرون کشیده شدن آن تسکین پیدا می کنند زیرا وجود پانسمان می تواند تا حدی باعث انسداد بینی گردد. استفاده از اسپری سالین بینی بلافاصله بعد از عمل می تواند برای کاهش پوسته پوسته شدن و سوزش پس از خروج پانسمان موثر باشد.

معایب

هیچ فردی استفاده از تامپون بینی را دوست ندارد، نه بیمار و نه جراح. این کار باعث دشوار شدن تنفس شده و برای بیماران ناراحت کننده خواهد بود. بطور کلی، بیشتر جراحان در صورت عدم نیاز از آن استفاده نمی کنند. معایب تامپون بینی که به مدت 7 روز باقی بماند عبارتند از:

مشکل در تنفس از طریق بینی برای مدت طولانی

افزایش خطر عفونت در برخی موارد

یک جلسهی پس از عمل دردناک جهت خارج کردن آن در صورتی که به مدت 7 روز در طول فرایند بهبودی در داخل بینی بوده باشد.

افزایش احتمال لخته شدن خون در طول بهبودی

از ظاهر جدید خود لذت ببرید

تا زمانی که دستورالعملهای پزشک را رعایت کنید، استراحت کافی داشته باشید و داروهای تجویز شده را مصرف کنید، بهبودی پس از عمل رینوپلاستی آسان و نسبتاً بدون درد خواهد بود.

به خاطر داشته باشید که بهبودی تنها جسمی نیست بلکه روانی و عاطفی نیز می باشد. میزان استرس خود را پایین نگه دارید و تعریفهایی که دربارهی خود میشنوید را پذیرا باشید. بر روی موضوعات مثبت تمرکز کنید و سعی کنید روحیه خوبی داشته باشید. جلسات معاینه منظم با پزشک یا جراح تضمین می کند که دچار عوارض شدید نگردید. با مراجعه به تیم پزشکی خود دستورالعملهای ارائه شده توسط آنها را رعایت کنید. پس از برداشتن اسپلینت یا تامپون بینی و برطرف شدن تدریجی تورم، متوجه تغییرات در بینی خود خواهید شد. اگر هدف از رینوپلاستی جراحی زیبایی بوده است، که برای بیشتر افراد همینطور است، می توانید از نتایج نهایی لذت ببرید.

0

خُرخُر درمان می شود

بسیاری از بیماران که از خرخر کردن شبانه رنج می برند، از درمان قطعی آن نا امید هستند اما باور کنید این درمان ناممکن نیست. بسته به علت خرخر درمان آن هم متفاوت خواهد بود. طبیعی است برای کسی که دارای اضافه وزن است کاهش وزن بسیار سودمند خواهد بود. اگر خرخر با وقفه تنفسی همراه نباشد با اقدامات ساده به میزان زیادی می توان از شدت آن کاست، ولی اگر خرخر شدید باشد و با وقفه تنفسی نیز همراه باشد معمولا با این مراقبت ها مشکلات برطرف نمی شود و ممکن است نیاز به جراحی باشد.

اقداماتی را که در موارد خرخر خفیف به بیماران توصیه می کنیم به شرح زیر است:

اگر بیمار دچار اضافه وزن است در جهت کاهش وزن خود اقدام کند.

● ترک مصرف سیگار

▪ اصلاح وضعیت خواب: در حالت طاق باز خرخر تشدید می شود. اگر فردی که خرخر می کند عادت دارد طاق باز بخوابد باید کاری کنیم که حتما به پهلو بخوابد. برای این کار روش هایی وجود دارد مثلا به پشت پیراهن وی جیبی دوخته و داخل این جیب وسیله ای مثل توپ تنیس قرار داده می شود. وقتی بیمار طاق باز بخوابد توپ ناراحتش می کند و نتیجتا فرد به طور ناخودآگاه غلت زده و به پهلو خواهد خوابید.

▪ استفاده از گشادکننده سوراخ بینی: این کار برای کسانی که علت خرخرشان انسداد بینی است و انسداد بینی آنها به نحوی است که با عمل جراحی قابل اصلاح نیست یا این که بیمار تمایلی به عمل ندارد. این گشادکننده وسیله ای است که سوراخ های بینی را از هم باز کرده و باعث خواهد شد، انسداد هنگام خواب کمتر شده و مریض راحت تر باشد. این وسایل را می توان از داروخانه ها تهیه نمود.

▪ استفاده از ماسک: ماسک برای کسانی است که قادر به استفاده از گشادکننده ها نیستند. عملکرد ماسک بدین صورت است که هوا با فشار بیشتری وارد بینی شده و این فشار مسیر داخل بینی را باز می کند. اشکال ماسک این است که ممکن است تحمل آن برای بیمار راحت نباشد.

جراحی: روش نهایی در درمان خرخر جراحی است. اگر کسی با اقدامات گفته شده نتیجه نگرفت مرحله آخر جراحی است.

▪ جراحی: این عمل با دو روش ساده و رایوفرکونسی قابل انجام است. نام این عمل فارنگوپالاتواولوپلاستی است. در این عمل لوزه ها برداشته شده و چین قدامی و خلفی لوزه به یکدیگر دوخته می شود. سپس زبان کوچک مقداری کوتاه می شود و نهایتا کام نرم در چند نقطه با استفاده از رادیو فرکونسی یا کوتر تحریک می شود. این کار باعث سفتی و جمع تر شدن کام نرم می شود. معمولا این عمل به میزان زیادی کمک کننده است و مشکل بیمار را تا حد زیادی برطرف خواهد کرد.

0

سینوزیت بیماری شایع و آزاردهنده‌ای است و چه بسا بسیاری از مردم گرفتار آن هستند و خیلی از آنها نیز به غلط تصور می‌کنند به این بیماری مبتلا شده‌اند، زیرا تعداد زیادی از مردم ما سردرد را پیامد اصلی سینوزیت می‌دانند؛ اما سینوزیت نشانه‌های دیگری غیر از سردرد دارد. امروزه درمان‌های مختلفی برای این بیماری ارائه می‌شود که کیفیت زندگی بیماران را ارتقا می‌دهد و تا حد زیادی بیماری را درمان یا علائم را کنترل می‌کند.

سینوزیت از دو کلمه سینوس و یت گرفته شده است. سینوس‌ها حفره‌هایی توخالی در استخوان‌های جمجمه و صورت ما هستند و یت به معنای التهاب است.

در این بیماری، مخاطی که سطح سینوس‌ها را می‌پوشاند دچار التهاب می‌شود و بیماری‌ای به نام سینوزیت اتفاق می‌افتد. این حفره‌های توخالی از طریق سوراخ‌هایی به بینی راه پیدا می‌کند. التهاب و تورم سینوس‌ها مجاری را تنگ‌تر کرده و مانع از خروج ترشحات بینی به خارج شده و تخلیه با مشکل روبه‌رو می‌شود و فرد نیز احساس ناراحتی زیادی می‌کند.

سینوزیت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می‌شود؛ نوع حاد کمتر از یک ماه و نوع مزمن بیش از سه ماه طول می‌کشد.

سینوزیت حاد
اغلب بیماران به نوع حاد مبتلا هستند. شاید هر یک از ما دست‌کم یک بار در طول زندگی این بیماری را تجربه کنیم. بروز سینوزیت حاد در اغلب اوقات علت ویروسی دارد که ویروس سرما خوردگی در آن دخیل است.

بیماران علائم زیادی را ذکر می‌کنند؛ از جمله گرفتگی و انسداد بینی. احساس فشار در دندان‌ها و درد، خروج ترشحات غلیظ به رنگ زرد یا سبز از بینی،سرفه، سردرد، بوی بد تنفس، احساس کوفتگی و خستگی مفرط، کم‌شنوایی و احساس پری در گوش و کاهش حس بویایی از نشانه‌های بارز این بیماری است. شروع بیماری تا بهبود آن حدود هفت الی ده روز است، ولی گاه مدت بیماری به درازا می‌کشد یا بیماران دچار علائم دیگر از قبیل تب، تاری دید، تنگی نفس و. می‌شوند که حتما باید به پزشک مراجعه کنند.

درمان سینوزیت حاد
درمان این گروه از بیماران چندان دشوار نیست. اغلب مواقع درمان‌های ساده‌ای مانند تجویز مسکن، ضدالتهاب‌ها و قطره‌های بینی (این قطره‌ها نباید به طور مداوم مصرف شود و استفاده از آنها باید محدود و با نظر پزشک باشد)و آنتی‌بیوتیک‌ ـ در صورت بودن عامل عفونی ـ کفایت می‌کند. شست‌وشوی مرتب سینوس‌ها نیز کمک‌کننده است.

فواید شست‌وشو با سرم
شست‌وشوی بینی با سرم یا آب نمک باعث پاکسازی ترشحات آلوده و مواد محرک از بینی می‌شود. به علاوه، شست‌وشو در مرطوب‌سازی سینوس‌ها و مجاری بینی نیز موثر است و مطالعات نقش آن را در بهبود کارکرد سلول‌های پاکسازی‌ کننده بینی نشان داده‌ است.

برای شست‌وشو می‌توان از یک سرنگ 30 سی‌سی یا بطری‌های پلاستیکی قابل فشرده‌شدن یا ظرف‌های مخصوص شست‌وشوی بینی که بی شباهت به قوری نیست، استفاده کرد. در صورت استفاده از سرنگ باید هر دو تا سه هفته آن را با یک سرنگ جدید جایگزین کرد تا باعث انتقال آلودگی و عفونت نشود. برای تهیه محلول شست‌وشو در منزل می‌توان یک تا یک و نیم قاشق چایخوری پر از نمک خالص را به حدود یک لیتر آب جوشیده خنک‌شده اضافه کرد. می‌توانید به این محلول یک قاشق چایخوری بیکربنات (بیکینگ پودر)هم اضافه نمود.

محلول تهیه شده در منزل یا سرم شست‌وشو باید در دمای اتاق نگهداری شود.

این محلول‌ها حداکثر تا یک هفته قابل استفاده است و پس از آن باید دور ریخته شود. دست‌کم دو بار شست‌وشو در روز ضروری است. در صورتی که بیمار همزمان از سایر داروهای بینی مثل اسپری استفاده می‌کند، شست‌وشو باید حتما پیش از استفاده از دارو انجام شود، زیرا وقتی دارو روی مخاط تمیز اسپری شود تاثیر بسیار بیشتری خواهد داشت. مقدار مایع لازم برای شست‌وشو را باید داخل یک کاسه کوچک ریخت، زیرا سرنگ استفاده‌ شده نباید هیچ‌وقت با ظرف اصلی محلول شست‌وشو یا سرم تماس پیدا کند. می‌توان برای گرم‌کردن سرم از مایکروفر استفاده کرد، اما باید مواظب بود محلول شست و شو داغ نشود.

برای شست‌وشو، سر خود را روی سینک دستشویی خم کنید و مایع را به داخل بینی بریزید. دقت کنید در این حالت جهت جریان مایع باید به سمت پشت بینی باشد، نه رو به بالا. بلعیدن غیرارادی اندکی از مایع شست‌وشو اشکالی ندارد. احساس سوزش جزئی در دفعات اول استفاده از محلول شست و شو طبیعی است.

سینوزیت مزمن
همان‌طور که از نامش پیداست، سینوزیت مزمن بیماری‌ای است که مدت زمان بیشتری برای بهبود طول می‌کشد. این زمان بیش از سه ماه است. علل آن متنوع‌تر و درمان نیز دشوارتر است. علائم آن شباهت زیادی به نوع حاد دارد و عمده بیماران از گرفتگی بینی و عدم تنفس از راه مجاری بینی و نداشتن حس بویایی، درد، خستگی، کسالت، بی‌حوصلگی و جمع‌شدن ترشحات پشت حلق و بینی شکایت می‌کنند.

در سینوزیت مزمن سه عارضه مهم مشاهده می‌شود: بیمارانی که پولیپ ندارند، بیمارانی که در حفره بینی پولیپی وجود دارد و دسته آخر که در اثر حساسیت به مواد آلرژن مانند مواد شیمیایی، دود سیگار، آلاینده‌ها و مواد حشره‌کش، کپک و. دچار سینوزیت مزمن می‌شوند.

در بیمارانی که پولیپ ندارند و سینوزیت طول کشیده دارند، عواملی مانند عفونت‌ها و مواد آلرژن موجب پیدایش بیماری می‌شود، اما در انواع پولیپ‌دار، پولیپ حتما باید توسط جراحی خارج شود.

درمان سینوزیت مزمن
در سینوزیت مزمن اغلب اوقات وجود یک عامل خارجی دیده می‌شود. پس باید این عامل خارجی برداشته شود. ابتدا برای بررسی از مجاری و حفره‌ها یک سی‌تی‌اسکن از سینوس درخواست می‌کنیم.

راه دیگر تشخیصی که بسیار هم دقیق است، آندوسکوپی از مجاری است که در آن توسط دوربین بافت مخاطی و حفره‌ها به دقت بررسی می‌شود. این تصاویر اطلاعات خوبی به پزشک می‌دهد. در بیمارانی که دچار حساسیت به مواد آلرژن هستند، عامل ایجاد آلرژی باید حذف شود. اسپری بینی به شکل محدود و شست‌وشوی روزانه نیز کمک‌کننده است.

پرهیز غذایی و دارویی
طبیعی است افراد مبتلا به سینوزیت و آلرژی باید از مواد غذایی تحریک‌کننده و از خوردن داروهایی مانند آسپیرین پرهیز کنند.

کدام گروه از بیماران باید جراحی شوند؟
وجود پولیپ‌های مسدودکننده و انحراف تیغه بینی باید توسط جراحی ترمیم شود. تا وقتی این عوامل وجود دارد، درمان سینوزیت از طریق دارو یا سایر درمان‌ها بی‌نتیجه است و حتی بعد از جراحی، بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن لازم است توصیه‌های پزشک را گوش دهند و حتی ممکن است مدتی طولانی به درمان دارویی نیاز داشته باشند.

هر سردردی سینوزیت نیست!
اگرچه بسیاری از پزشکان و بیماران سینوزیت را علت سردردهای مزمن می‌دانند اما سینوزیت در موارد اندکی عامل اصلی بروز سردرد است.

در حقیقت، تعداد زیادی از این افراد دچار میگرن هستند. سردرد بیشتر در نوع حاد و همراه با تب و ترشح چرکی بینی دیده می‌شود. سردرد ناشی از سینوزیت معمولا به صورت یک درد مبهم یا احساس فشار حس می‌شود که بیشتر دوطرفه و در ناحیه دور چشم‌هاست. البته سینوزیت‌های یکطرفه ناشی از انحراف شدید تیغه بینی به یک سمت می‌تواند سردرد یک طرفه بدهد.

0

یکی از رایج ترین مشکلاتی که بیماران برای اصلاح آن اقدام به جراحی بینی می کنند، افتادگی بینی است. افتادگی بینی یکی از انواع عیوب بینی است که علاوه بر اینکه بر ظاهر بینی تاثیر می گذارد،

جراحی افتادگی بینی

می تواند کارایی بینی را نیز از طریق انسداد راه تنفسی تحت تاثیر خود قرار می دهد. در بسیاری از موارد بیماران به مطب می آیند و از ظاهر بینی خود شکایت می کنند بدون اینکه بدانند چیزی که باعث نارضایتی آنها شده است همان افتادگی بینی است.

دلایل افتادگی بینی زیاد است و درمان آن بسته به وسعت عیوب بینی می تواند با روش های جراحی و غیر جراحی انجام شود.

بعضی از دلایل افتادگی بینی عبارتند از:

  • زیاد بودن غضروف نوک بینی
  • آسیب به بینی
  • بینی بلند با عدم پشتیبانی غضروفی در نوک بینی
  • کاهش انعطاف پذیری رباط ها و بافت های پیوندی که ناشی از روند سالخوردگی می باشد
  • سابقه ی تغییر شکل ضعیف بینی در گذشته (با روش های غیر جراحی مثل تزریق) ممکن است موجب از دست رفتن پشتیبانی نوک بینی و در نتیجه افتادگی بینی بشود.
  • از دست رفتن کلسیم استخوان (پوکی استخوان)آرواره (استخوانی که از نوک بینی و دندان های بالایی پشتبانی می کند)می تواند باعث افتادگی بینی شود.
  • کشیده شدن عضلات بینی به سمت نوک بینی

مشکلات مرتبط با افتادگی بینی چیست؟

افتادگی بینی علاوه بر این که ظاهر نامناسبی برای بینی ایجاد می کند، در موارد شدید می تواند باعث بروز مشکلات تنفسی نیز بشود.

اگر هنگام بالا بردن نوک بینی خود احساس می کنید که راحت تر نفس می کشید این امکان وجود دارد که افتادگی بینی شما به عملکرد تنفسی شما نیز آسیب زده باشد. در این صورت بهتر است برای اصلاح بینی خود به یک جراح متخصص مراجعه کنید.

افتادگی بینی چگونه تشخیص داده می شود؟

وقتی یک جراح، بینی بیمار خود را برای جراحی ارزیابی می کند، بسیاری از جنبه های ساختار صورت و بینی را مد نظر می گیرد. به عنوان مثال شکل و چرخش نوک بینی جزو مهم ترین مواردی هستند که حتما باید در نظر گرفته شود.

افتادگی بینی می تواند با اندازه گیری زوایا و سطوح بینی تشخیص داده شود. که عبارتند از:

  • زاویه ی بین بینی و لب: این در واقع زاویه ای است که از تلاقی خط مماس با سوراخ های بینی و خط مماس با فاصله ی لب تا بینی تشکیل شده است.در خانم ها از لحاظ معیارهای زیبایی بهتر است این زاویه بین 100 تا 120 درجه باشد در حالی که معیارهای زیبایی شناسی این زاویه را برای مردان بین 90 تا 110 در جه تعیین می کند. اگر زاویه کمتر از این دو حالت باشد بینی بیمار افتاده محسوب می شود.

زاویه بین بینی و لب

  • این زاویه ای است که از تلاقی محور لبه ی سوراخ های بینی و صفحه ی عبوری از کانال گوش و استخوان مرکزی بینی تشکیل شده است. اندازه ی ایده آل این زاویه برای خانم 0 تا 30 درجه و برای آقایان 0 تا 15 درجه می باشد.

زوایای بینی

برای بدست آوردن این زوایا، جراحی بینی معمولا عکس هایی از زوایای مختلف صورت بیمار می گیرد و از روی این عکس ها زوایای بینی را بدست می آورد. هرچند این اندازه گیری ها برای تشخیص بینی افتاده بسیار سودمند است اما جراح باید عوامل دیگری مانند شکل و طول صورت بیمار را هم در نظر بگیرد.

روش های غیر جراحی برای اصلاح افتادگی بینی

تزریق یکی از روش های غیر جراحی است که برای درمان افتادگی بینی به کار می رود شامل موارد زیر می شود:

  • Botox: اصلاح تغییرات خیلی جزئی بینی را می توان با بوتاکس انجام داد. به وسیله ی این روش ماهچه های بینی کمی بالا می آید.
  • Radiesse: اصلاح تغییرات خیلی جزئی تا متوسط با یک زاویه خیلی ملایم و اصلاح افتادگی بینی
  • Restylane: بهبود عیوب ملایم تا متوسط در ظاهر بینی

روش های جراحی برای اصلاح افتادگی بینی

اصلاح افتادگی بینی

روش های زیادی برای اصلاح بینی افتاده وجود دارد خیلی از آنها به دلایل افتادگی بینی، آناتومی منحصر به فرد بینی بیمار، و نتیجه ی مورد نظر بیمار و پزشک بستگی خواهد داشت. در حالت کلی بیشتر باید به چگونگی پشتیبانی نوک بینی توجه شود. بدون پشتیبانی، دسترسی به زاویه ی صحیح امکان پذیر نخواهد بود و در نتیجه بینی بیمار دوباره می افتد. در اینجا تعدادی از روش های اصلاح افتادگی بینی مطرح خواهد شد:

  • اگر سپتوم بینی باعث بلند شدن طول بینی شده باشد ممکن است نیاز باشد تا مقداری از غضروف برداشته شده و باقی مانده ی آن جابجا شود تا رو به بالا قرار گیرد.
  • تکنیک بخیه یکی دیگر از تکنیک هایی است که به وسیله ی آن می توان بینی نوک گرد، برجسته و چرخیده را با بالا بردن نوک بینی اصلاح کرد.
  • اگر افتادگی نوک بینی مربوط به عدم پشتیبانی غضروف نوک بینی باشد ممکن است نیاز به پیوند غضروف داشته باشیم.
  • تغییر و اصلاح غضروف های جانبی پایینی
  • در بعضی موارد برای رسیدن به نتایج قابل انتظار، نیاز به تلفیق چند روش با هم خواهیم داشت.

در موارد خاص می توان جراحی بینی را فقط برای یک سوم پایینی بینی انجام داد که به آن جراحی نوک بینی گفته می شود. در موارد دیگر برای دستیابی به نتایج مد نظر روی قسمت های بالایی کار می شود.

اینها برخی از تکنیک های مورد استفاده برای جراحی افتادگی بینی محسوب می شوند هر چند ممکن است جراحان مختلف روش های مختلفی دیگری را نیز برای اصلاح افتادگی بینی به کار گیرند. در هر صورت برای بیماران عزیز بهترین کار این است که بگذارند روش جراحی توسط جراحشان انتخاب شود تا دست او برای ایجاد تغییرات لازم باز باشد.

0

بسیاری از بیمارانی که در گذشته بینی شان شکسته است و قبلا برای کاهش شکستگی بینی با روش بسته اقدام کرده اند، نیاز به درمان کجی یا پیچ خوردگی بینی دارند.

بینی پیچ خورده

علاوه بر این بسیاری از بیمارانی که برای درمان بینی کج یا پیچ خورده، جراحی بینی انجام داده اند ممکن است متوجه شوند که کجی بینی آنها هنوز باقی مانده است و به دنبال جراحی دوم و سوم برای ترمیم کجی یا پیچ خوردگی باقیمانده ی بینی خود باشند.

مشکل بینی کج کجاست؟

اصلاح بینی کج یا پیچ خورده یکی از بزرگترین چالش ها در زمینه ی سپتورینوپلاستی را در مقابل ما قرار می دهد. چون دلایل بسیاری برای کجی و پیچ خوردگی بینی وجود دارد، اولین وظیفه ی جراح تشخیص علت و تنظیم برنامه ی درمانی است. پس در این شرایط پزشک باید قادر باشد که علت را به دقت تشخیص دهد تا به وسیله ی آن بتواند برنامه ای برای یک جراحی درست و مناسب ترتیب دهد. برای اینکه درمان بینی، مناسب و موثر واقع شود، برنامه ی درمانی باید به گونه ای باشد که در آن تعادل، تناسب، تقارن و اصلاح عملکرد بینی در نظر گرفته شود.

آشنایی با بینی کج و علت های آن، کمک بسیاری در فهم ناهنجاری های آناتومیکی مرتبط، می کند. در بینی های نامتقارن معمولا استخوان یک سوم بالای بینی یا غضروف دو سوم پایین بینی انحراف دارد. انحراف در محور عمودی بینی اغلب به شکل یک تابع سینوسی در می آید. در این گونه موارد نوک بینی هم می تواند در مرکز تقارن قرار داشته باشد هم می تواند در مرکز تقارن قرار نداشته باشد.

دلایل کج شدن یا پیچ خوردگی بینی

  • انحراف خارجی بینی
  • پیچ خوردگی استخوان بینی
  • پیچ خوردگی غضروف بینی
  • انحراف داخلی یا سپتوم بینی

ارزیابی بینی در جلسه ی مشاوره

  • در جلسه ی مشاوره بینی شما هم از لحاظ زیبایی و هم از لحاظ کاربردی به خوبی ارزیابی می شود
  • بینی کج یا پیچ خورده را می توان به این شکل نیز توصیف کرد که محور عمودی بینی در خط میانی قرار نمی گیرد. شایع ترین دلیل پیچ خوردگی، ضربه به بینی است. پل بینی یا نوک بینی ممکن است به یک طرف صورت منحرف شده باشد. ممکن است هر دو مورد با هم اتفاق بیفتند.
  • گذشته از انحراف ظاهری موجود در بینی، بیماران اغلب از انسداد یک طرف بینی شکایت دارند. در نتیجه این خیلی مهم است که انحراف بینی فقط از لحاظ ظاهری اصلاح نشود بلکه عمکرد تنفسی هم بهبود یابد.
  • مشکلات تنفسی و انسداد بینی بسیاری از بیماران به خاطر شکستگی سپتوم بینی و افتادگی طاق داخلی بینی است.
  • بیشتر کسانی که برای بینی کج یا پیچ خورده به جراحی ترمیمی نیاز دارند، مشکلی با استخوان بینی شان ندارند، بلکه مشکل آن ها با غضروف بخش میانی بینی شان است که قبلا به عنوان طاق وسطی بینی به آن اشاره شده است.

جراحی برای بینی کج

  • بیشتر نافرمی های بینی کج، شامل نافرمی های بین استخوان بینی که قسمت بالایی بینی را تشکیل می دهد و غضروف های بینی در طاق وسط بینی است.
  • طاق وسطی بینی بسیار به ضربه حساس است چون غضروف های این قسمت به راحتی می توانند از استخوان بینی جدا شوند.
  • بنابراین، اگر استخوان بینی در بخش میانی قرار گرفته باشد اما غضروف ها از استخوان جدا شده باشند، بینی از نظر زیبایی شناختی کج به نظر می رسد.
  • اگر غضروف های نوک بینی در یک موقعیت کج قرار گرفته باشند، سپتوم بینی و غضروف های نوک بینی دوباره به گونه ای بازسازی می شوند که کل بینی با هر قسمت از بینی هم تراز شود.
  • در جایی که استخوان بینی هنوز کج و نامتقارن مانده، لازم است که استخوان بینی دوباره شکسته شود (جراحی استئوتومی)- برای این جراحی نیاز است که استخوان بینی از سمت چپ و راست شکسته شود تا بتوان آن را دوباره به بخش میانی برگرداند و تعادلی بین همه ی قسمت های بینی برقرار کرد.

آناتومی بینی کج

سپتوپلاستی

در بیشتر موارد (نه همه ی موارد)بینی کج یا پیچ خورده با انحراف سپتوم بینی نیز همراه است. به همین دلیل بیماران اغلب از انسداد یک طرفه ی بینی شکایت دارند. این ساختار باید صاف شود تا انحراف به طور موثر درمان شود.

استئوتومی

استئوتومی به معنای شکستن استخوان بینی است. در بینی کج، با کمک جراحی استئتومی می توان انحراف بینی را برطرف کرد. جراحی استئوتومی در موارد دیگری مانند صاف کردن انحراف پل بینی و برداشتن قوز بینی نیز کاربرد دارد.

چه تکنیکی برای اصلاح کجی بینی من استفاده می شود؟

تکنیک استفاده شده برای اصلاح بینی کج یا پیچ خورده ی یک بیمار به دلایل کجی یا پیچ خوردگی بینی بستگی دارد. بینی می تواند در سه مقطع دچار انحراف شود:

  • یک سوم بالایی. بخش استخوانی بینی را تشکیل می دهد
  • یک سوم میانی. پل بینی را تشکیل می دهد که از غضروف تشکیل شده است
  • یک سوم پایینی. نوک بینی را تشکیل می دهد.

برای تشخیص پیچ خوردگی بینی باید هر سه قسمت معاینه شود. بسته به شدت تغییرات در هر قسمت از بینی، جراح یک برنامه ی درمانی ترتیب می دهد که همه ی قسمت های بینی به خوبی در نظر گرفته شده است. به خاطر داشته باشید که یک برنامه ی درمانی ساده برای یک پیچ خوردگی ساده و یک برنامه ی سخت برای یک پیچ خوردگی سخت در نظر گرفته می شود. بالاتر از همه چیز باید گفت برای موفقیت در اصلاح یک بینی کج، جراح بینی شما باید یک برنامه ی خیلی دقیق تنظیم کند.

0

جراحی انحراف بینی

آسیب های بینی به دلایل مختلفی برای افراد ایجاد می شود و برای اینکه بتوان این عیب ها را از بین برد جراح بینی می تواند به شما کمک کند تا این نقایص را از بین ببرید.جراحی بینی می تواند به منظور زیبایی و یا درمانی انجام شود.


ممنوعیت های جراحی بینی


آسیب هایی که برای بینی رخ می دهد می تواند ساختمان بینی را مختل کند و بیمار را با مشکلاتی رو به رو کند.انحراف بینی از جمله مشکلاتی است که برای افراد ناراحتی ایجاد می کند و اختلالاتی را در تنفس بیمار ایجاد می کند.انحراف بینی لزوما با کجی بینی همراه نیست و نباید با یکدیگر اشتباه گرفته شود. جراحی انحراف بینی معمولا باعث رضایت مندی فرد شده و بیمار از مشکلات تنفسی رهایی پیدا می کند.جراحی انحرافی بینی یک عمل ساده بوده و در صورت درخواست بیمار می توان به صورت همزمان با جراحی زیبایی بینی انجام بگیرد.

ویژگی انحراف بینی

بینی دارای یک تیغه بوده که از پیشانی آغاز شده و تا نوک بینی ادامه دارد این تیغه در قسمت بالا استخوانی و در قسمت نوک بینی حالت غضروفی دارد.در واقع می تواند گفت ساختمان بینی بر این تیغه بنا شده است.این تیغه باعث می شود ساختمان بینی به دو قسمت مساوی تقسیم شود.اما افرادی که دارای انحراف بینی هستند این دو قسمت مساوی نبوده و چون تیغه بینی به سمت چپ و یا راست تمایل پیدا کرده است بیمار با مشکلات تنفسی روبه رو می شود. اما در مورد بینی های کج می توان گفت در صورتی که فردی در ظاهر داری انحراف بینی است و مشکلات تنفسی باعث ناراحتی وی می شود فرد دارای انحراف بینی است.انحراف بینی ممکن است با کجی بینی همراه باشد و با جراحی بینی می توان این مشکلات را برطرف کرد.

انحراف بینی به چه دلایلی ایجاد می شود؟

انحراف بینی می تواند بر اثر عوامل ارثی و همچنین ژنتیکی باشد.می توان گفت زمانی که کودکان متولد می شوند ظاهر بینی آنها به اندام والدین خود بسیار شباهت پیدا می کند و ویژگی های آنها را دارا می باشد گاهی اوقات اختلالات ژنتیکی به وجو آمده و بینی به صورت نا متقارن رشد می کند و در این اختلال چون بین تیغه،پوست و غضروف هماهنگی لازم برقرار نشده است تیغه دچار انحراف شده است.
اختلالاتی که در رشد فک و صورت وجود دارد به صورتی که فک بالا به شکل غیر طبیعی کوچک تر است فرد دچار انحراف تیغه بینی می شود.
افرادی که دارای بیماری شکاف کام هستند در اکثر موارد دیده شده است که انحراف بینی داشته و مشکلات تنفسی آنها را آزار می دهد. جراحی بینی به منظور برطرف کردن انحراف بینی می تواند همزمان با جراحی شکاف کام انجام بگیرد.
ضربه های وارد شده به بینی نقش مهمی در ایجاد بینی انحراف دار دارد. به خصوص زمانی که آسیب های وارد شده در زمان رشد کودک و یا حین تولد او باشد.

نحوه انجام جراحی انحراف بینی چگونه است؟

جراحی انحراف بینی یک جراحی ساده بوده شما بعد از جراحی بینی مرخص خواهید شد. جراحی انحراف بینی شکل ظاهری بینی را تغییر نمی دهد جراحی بینی که به منظور برطرف کردن انحراف بینی انجام می شود از طربق سوراخ های بینی صورت می گیرد.پوست روی بینی شکاف داده می شود وچون این انحراف موجود در بینی به دلیل غضروف اضافه بر روی بینی است به همین دلیل جراح با ایجاد برش ها به غضروف های بینی دسترسی پیدا می کند و بعد از اینکه غضروف های اضافی بینی برداشته شد سپتوم و یا تیغه بینی با بخیه ها به صورت مناسب و سر جای خود فیکس می شوند.بیمار پس از جراحی انحراف بینی تنفس بهتری را خواهد داشت. جراحی انحراف بینی می تواند بروی افرادی که انحراف بینی به صورت مادرزادی بوده و یا اینکه در اثر آسیب دیدگی بینی هایشان به سمت اطراف متمایل شده است، انجام بگیرد. جراحی انحراف بینی را می توان با تمایل بیمار در کنار جراحی زیبایی بینی انجام داد.که در این صورت جراح بینی کار سختی در پیش ندارد و می تواند اقدامات لازم برای زیبایی بینی و تناسب آن با دیگر اجزای صورت را انجام دهد.

مراقبت های بعد از جراحی انحراف بینی

به دلیل برش های که در بینی ایجاد شده است ممکن است لخته های خون در بینی وجود داشته باشد و همچنان یبمار مقداری دارای مشکلات نتفسی باشد.این اتفاق طبیعی بوده و شما باید شکیبا باشید تا دوره نقاهت بعد از جراحی انحراف بینی به طور کامل سپری شود و بهبودی به تدریج شما صورت می گیرد.
سوالاتی که درباره جراحی انحراف بینی ممکن است برای شما پیش بیاید:
آیا انحراف بینی بعد از جراحی قابل بازگشت است؟
در واقع بخش بزرگی از جراحی انحراف بینی به میزان مشکلات بینی بستگی خواهد داشت.تکنیک استفاده شده برای بازسازی ساختار تیغه بینی می تواند در این امر تاثیر گذار باشد. جراح بینی متبحر و با تجربه می تواند این احتمال را به حداقل برساند و نتیجه جراحی را به گونه ایی رقم بزند که باعث رضایت صد در صدی بیمار شود.
آیا می توان انحراف بینی را با داروها درمان کرد؟
خیر.باید گفت شاید برخی از مشکلاتی که بر اثر انحراف بینی به وجود می آید مانند سر دردها و حساسیت های به وجود آمده را می توان با داروها و یا محلول ها کنترل کرد اما به هیچ عنوان انحراف بینی با داروها برطرف نخواهد شد.
آیا جراحی انحراف بینی باعث صاف شدن ظاهری بینی می شود؟
خیر. زیرا در جراحی انحراف بینی تنها بر روی ساختار تیغه بینی کار می شود و برای برطرف کردن کجی بینی بیمار می تواند هم زمان جراحی انحراف بینی را انجام بدهد.
سن مناسب برای جراحی انحراف بینی چه زمانی است؟
به غیر از مواردی که مشکلات تنفسی شدت زیادی ندارد. جراحی بینی باید پس از کامل شدن رشد بینی و بعد از سن بلوغ انجام بگیرد.زیرا تیغه بینی هر شخصی مانند دیگر اجزای بدن از لحاظ اندازه در سنین پایین رشد می کند.

0

شناسایی ژن های مهم برای شنوایی

محققان انگلیسی با بررسی سه هزار ژن در موش ها متوجه شدند که 52 ژن که پیش از این شناسایی شده بودند برای شنوایی مهم هستند. محققان امیدوارند که این کشف به آنها در درک بهتر کاهش شنوایی در انسان ها کمک کند.

شنوایی کودک


خبرگزاری یونایتدپرس، محققان شورای تحقیقات پزشکی Harwell در انگلیس در این آزمایش بیش از سه هزار موش را در زمینه کاهش شنوایی بررسی کردند؛ در هر یک از این موش ها یک ژن از فعالیت افتاده بود.
در این بررسی، توانایی هر موش برای تشخیص پنج فرکانس مختلف در یک طیف صوتی آزمایش شد. درصورتی که موشی قادر به شنیدن صداهای کم دو فرکانس یا بیشتر نبود به عنوان کم شنوا در نظر گرفته می شد.

در این آزمایش ها 67 ژن مرتبط با کاهش شنوایی مشخص شد که 52 ژن از انها پیش از این شناخته نشده بودند. با این حال تصور می شود که ژن های بیشتری برای شنوایی ضروری باشند زیرا شمار ژن هایی که در این ازمایش مورد بررسی قرار گرفتند تنها 15 درصد ژنوم موش ها را تشکیل می دهند.
درحقیقت، محققان برآورد می کنند که خصیصه های کامل ژنتیکی 450 ژن با عملکرد شنوایی ارتباط دارند. در انسان ها 400 سندرم ژنتیکی در کاهش شنوایی ارتباط دارد اما اطلاعات اندکی در مورد ژن های خاصی که عامل این کاهش شنوایی هستند، شناخته شده است.
‘استیو بران’ مدیر شورای تحقیقات پزشکی Harwell در انگلیس در یک بیانیه خبری اعلام کرد: شناسایی شمار زیاد ژن های کاهش شنوایی در این مطالعه نشان می دهند که ژن های بسیار بیشتر از آنچه پیش از این شناسایی کرده بودیم در ناشنوایی در موش ها و ژنوم های انسانی دخیل هستند.
وی افزود: آزمایش این ژن ها در افراد مبتلا به کاهش شنوایی می تواند به بهبود تشخیص و مشاوره بیماران کمک کند. گام های بعدی تعیین نقشی خواهد بود که هر یک از پروتیین های کدگذاری شده توسط این ژن ها در سیستم شنوایی دارد.
0

ناشنوایی/کم شنوایی چیست؟

ناشنوایی‌ و اختلال‌ در شنوایی‌ عبارت‌ است‌ از کاهش‌ توانایی‌ یا ناتوانی‌ کامل‌ در شنیدن‌.

ناشنوایی‌/ کم شنوایی می‌تواند اختلال نسبت به تمام انواع صداها باشد یا محدود به صداهای معینی باشد.

کلینیک سروش

اندازه‌گیری میزان شنوایی مستلزم ارزیابی شنوایی با تجهیزات تخصصی شنوایی شناسی می باشد.

کلینیک فوق تخصصی سروش، شنوایی دلبند شما را با پیشرفته ترین دستگاه های روز دنیا (ABR , ASSR)با بیشترین دقت اندازه گیری می کند.

دلایل ناشنوایی/ کم شنوایی کودکان چیست؟

عوامل ناشنوایی/ کم شنوایی کودکان را می توان به 2 گروه عوامل ژنتیکی و عوامل غیر ژنتیکی تقسیم بندی کرد:

عوامل ژنتیکی:

ژن چیست: ژن حامل اطلاعاتی است که تعیین کننده ی ویژگی های ظاهری و درونی شما می باشند مثل رنگ چشم، عملکرد شنوایی.

ژن مغلوب: ژنی است که وقتی در کنار ژن مشابه خودش قرار گیرد اثرش را نشان می دهد.

ژن غالب: برخلاف ژن مغلوب،‌این ژن هر جا که باشد اثرش را نشان می دهد.

به نظر می رسد حدود 80 درصد از تمامی کم شنوایی های مادرزادی کودکان مربوط به عوامل ژنتیکی باشد.

اکثر کم شنوایی های ژنتیکی یا اتوزوم غالب هستند و یا اینکه اتوزوم مغلوب هستند.

اتوزوم غالب

در کم شنوایی های اتوزوم غالب، یکی از والدین که حامل ژن کم شنوایی و خود، کم شنواست، آن را به کودک خود منتقل می کند. در این موارد حداقل50 درصد احتمال دارد کودک نیز کم شنوا شود.

این احتمال زمانی بیشتر می شود که هر دو والد دارای ژن غالب (کم شنوا)باشند و یا پدر بزرگ و مادر بزرگ یکی از والدین کم شنوایی ژنتیکی داشته باشند. از آنجا که معمولاً حداقل یکی از والدین کم شنواست، انتظار می رود کودک دچار کم شنوایی باشد.

اتوزوم مغلوب

در کم شنوایی های اتوزوم مغلوب که هر دو والد نوعاً دارای شنوایی هنجاراند، حامل ژن مغلوب می باشند. در این موارد احتمال کم شنوا شدن کودک، 25% است. تقریباً 80% از کم شنوایی های ارثی، اتوزوم مغلوب اند.

سندروم ها

همچنین کم شنوایی یکی از علائم مشخصه برخی از انواع سندرم های ژنتیکی (یعنی اینکه چندین اختلال با هم ظاهر شود، مثلا در سندروم آشر، فرد هم ناشنوا و هم نابینا است)است.

مثال هایی از این سندرم ها عبارتند از: اختلال کم شنوایی به همراه اختلال پوستی،‌ کم شنوایی به همراه نارسایی کلیه، کم شنوایی به همراه عقب ماندگی ذهنی و ….

عوامل غیر ژنتیکی: عوامل غیر ژنتیکی می توانند در هر سنی باعث کم شنوایی شوند

از جمله عوامل غیرژنتیکی می توان به مواجهه با دستگاههای با صداهای بلند در طولانی مدت، عفونتهای مزمن گوش میانی، مصرف داروهای خاص، عفونتهای خاص مثل مننژیت، پیری، ورود اجسام خارجی در گوش، ضربه به سر یا گوش، عفونتهای خاص مادر در دوران بارداری مثل سرخچه ومصرف داروهای خاص توسط مادر اشاره کرد.

ازدواج فامیلی، بلی یا خیر؟!

کم شنوایی های ژنتیکی رایج ترین نوع کم شنوایی مادرزادی هستند

افرادی که ازدواج های فامیلی دارند، بیشتر در معرض داشتن فرزندانی با اختلالات کم شنوایی هستند

آیا اختلالات شنوایی در دوران جنینی قابل تشخیص است؟

ساختار گوش و حس شنوایی از جمله اعضایی در بدن بوده که به طور مداوم در حال رشد و تکامل است.

این رشد و تکامل پس از تولد نیز ادامه دارد که لازمه آن، خوب شنیدن و خوب گوش دادن است. به طوری که روند تکاملی مناطق مرتبط با شنوایی در ساقه مغز تا سه سالگی و در مغز تا شانزده سالگی ادامه دارد.

اگر بدشکلی یا نقایص مادرزادی در شکل ظاهری اجزای گوش وجود داشته باشد، ممکن است بتوان در ماه‌های آخر بارداری با سونوگرافی آنها را ردیابی کرد، اما وقتی اجزای تشکیل‌دهنده گوش و راه‌های عصبی از نظر شکل ظاهری و ساختاری مشکلی ندارد، ابزار دیگری در دسترس نیست که بتوان این مشکلات دیگر را قبل از تولد تشخیص داد.

پاسخ به چند سوال:

1. آیا آزمایش ژنتیک دلیل کم شنوایی فرزند من را مشخص می کند؟

به علت پیشرفت بسیار سریع علم ژنتیک در سالهای اخیر حدود 6000 تغییر ژنتیکی در 180 ژن شناسایی شده است

با وجود این ازمایشات پیشرفته در درصد قابل ملاحظه ای از بیماران علت ژنتیکی قابل تشخیص می باشد. همچنین لازم به ذکر است که در بعضی از موارد دلیل کم شنوایی/ ناشنوایی نامشخص باقی می ماند.

2. چرا من باید دلیل کم شنوایی فرزندم را بدانم؟

برای کمک به تصمیم گیری در خصوص تولد فرزندان بعدی

3. آزمایش ژنتیک چگونه انجام می شود؟

5-10 سی سی خون از بیماران، والدین و یک خواهر یا برادر سالم گرفته می شود و آزمایشات مر بوطه بر روی نمونه DNA استخراج شده از خون انجام می شود.

4. آیا بعد از انجام ازمایش ژنتیک مراجعات مکرر نیاز دارد یا خیر؟

خیر، نیازی نمی باشد، ولی مشاوره با یک پزشک مشاوره ژنتیک توصیه می شود.

5. آیا سابقه کم شنوایی در اعضای خانواده فرد مهم است یا خیر؟

بسیار مهم است

6. اگر سابقه کم شنوایی در خانواده فرد وجود نداشته باشد، ایا ممکن است فرزندش مبتلا به کم شنوایی ژنتیکی گردد؟

بله، توسط ژن های مغلوبی که تا کنون مخفی مانده اند

7. آیا انجام ازمایشات ژنتیک برای خواهران و برادران کودک کم شنوای من ضروری است؟

در صورت وجود خواهر یا برادر سالم، جهت انجام ازمایشات نمونه خون یکی از انها گرفته می شود

بعد از پیدا شدن تغییر ژنتیکی سایر اعضای خانواده هم می توانند جهت بررسی این تغییر ژنتیکی برای تصمیم گیری در خصوص ازدواج و یا بارداری مراجعه کنند.

8. کجاها می توانم در خصوص کم شنوایی ژنتیکی اطلاعاتی به دست بیاورم؟

مراکز مشاوره ژنتیک – مراکز شنوایی شناسی – مراکز بهداشتی درمانی

9. کجا می توانم سایر خانواده های کودکان کم شنوای ژنتیکی مشابه فرزندم را ملاقات کنم؟

مرکز توانبخشی کودکان کم شنوا و ناشنوا

نتیجه گیری

به خاطر داشته باشید

با انجام مشاوره ژنتیک و در صورت لزوم انجام آزمایشات ژنتیکی می توان از تولد نوزاد کم شنوا و ناشنوا جلوگیری کرد.

در مورادی که موفق به این کار نگردیم با تشخیص زودهنگام کم‌شنوایی (قبل از سه ماهگی)و استفاده مفید و بموقع از سمعک و بهره‌گیری از برنامه‌های توانبخشی شنوایی و گفتاردرمانی تا قبل از شش ماهگی در درمان و کنترل عوارض پیچیده‌تر اختلالات شنوایی در کودک بسیار موثر است.