تاثیر عمل جراحی بینی بر حس بویایی چیست؟
در بسیاری از موارد تنها دلیل انجام رینوپلاستی (جراحی بینی)، زیبایی نیست. بسیاری از بانوان و آقایانی که به سختی نفس میکشند، امیدوارند که پس از عمل بینی بتوانند بهتر نفس بکشند.
عملکرد بینی پس از عمل نگرانی مشترک اکثر بیماران است و یکی از متداولترین سوالاتی که بیماران از جراحان میپرسند این است که آیا ممکن است جراحی بینی حس بویایی را از بین ببرد؟
گذشته از تمام مسائل و مشکلات بهتر نفس کشیدن نباید به قیمت از دست دادن حس بویایی تمام شود و شما را تمام عمر از استشمام عطر گلها و بوی خوش محروم کند. در ادامه با ما همراه باشید تا از اثر جراحی بینی بر حواس بویایی و چشایی و احتمال بروز عوارض تنفسی پس از عمل آگاه شوید.
حواس چشایی و بویایی جزء حواس شیمیایی طبقه بندی می شود. محرکهای بویایی بسیاری، مانند بوی قهوه، پرتقال و گل، در اطراف ما وجود دارد که مولکولهایی بودار را آزاد می کند. بینی حاوی تارهای ظریفی است که در عصب حسی، موسوم به عصب بویایی سازماندهی شده است. این عصب که حاوی نورونهای گیرنده مخصوصی است به گونهای خلق شده است که بو را تشخیص دهد. زمانی که مولکولهای بو به نورونهای گیرنده میرسد، حس بویایی را تحریک می کند.
مجراهای بینی پس از عمل متورم می شود و جریان هوا را داخل بینی کاهش می دهد. مولکولهای بو به دلیل انسداد و گرفتگی مجراهای بینی به گیرنده های روی پایانه های عصب بویایی نمی رسد. چون گیرنده های تشخیص دهنده بو هیچ رایحهای دریافت نمی کند، حس چشایی نیز کاهش مییابد. درست مانند زمانی که سرما میخورید و بینی تان می گیرد و فقط مزه غذاهای پرادویه را تشخیص میدهید.
همانطور که ورم پس از جراحی بینی به تدریج از بین میرود، حس بویایی نیز بهبود مییابد و بیمار دوباره می تواند مزهها و بوها را حس کند. برگشت کامل حس بویایی و چشایی در اکثر بیماران 6 ـ 3 هفته طول میکشد. در این بین تعداد انگشت شماری از بیماران حس بویایی را پس از عمل بینی برای همیشه از دست می دهند. البته این عارضه بسیار نادر است و چون مجرای مسدود شده بینی اصلاح یا جابجا می شود، برخی بیماران حتی پس از عمل متوجه تقویت حس بویایی نیز می شوند.
اگرچه خطر از بین رفتن همیشگی حس بویایی ضعیف است، بااین حال بهترین روش برای به حداقل رساندن احتمال آسیب دیدن حس بویایی مراجعه به جراح پلاستیک مجربی است که در زمینه انجام عمل بینی مهارت دارد. چنانچه قصد دارید برای عمل بینی اقدام کنید، حتماً با یک جراح معتبر مشورت کنید. یکی از بهترین روشها برای اطمینان از مناسب و ایمن بودن انجام عمل مراجعه به پزشک و تشریح وضعیت و انتظار از عمل است. حتماً به متخصصی مراجعه کنید که در زمینه زیبایی ظاهری و عملکرد بینی آگاهی کامل داشته باشد. جراح مجرب نهایت تلاش خود را می کند تا هم ظاهر و هم عملکرد بینی را بهبود دهد.
- لینک منبع
تاریخ: چهارشنبه , 10 مرداد 1397 (00:02)
- گزارش تخلف مطلب